Hírek

19 október 2017

Bővebben

Ünnepélyes katonai eskütétel Szentesen …

Írta: ekkor: 19 október 2017

Ünnepélyes katonai eskütétel Szentesen

2017. október 19-én katonai esküt tettek az alapkiképzésen résztvevő katonák Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél. A szakasz jó eredménnyel zárta azt a tíz hetes kiképzési ciklust, ahol általános katonai ismeretszintet felmérő tesztlap kitöltésével, majd azt követően az alaki fogásokat tartalmazó gyakorlati vizsgával vették az első akadályt.

Az augusztus 7-én induló alapkiképzés záró akkordjaként október 19-én esküt tettek az újoncok a haza hűséges védelmére. Az ünnepélyes eskütételen csak az mondhatta ki az „Isten engem úgy segéljen!”-t, aki a záróvizsga követelményeinek maradéktalanul eleget tett, miszerint a vizsgázott állománynak – a teljesség igénye nélkül – ismernie kell a haza fegyveres szolgálatának teljesítéséből adódó feladatokat, követelményeket, jogokat és katonai magatartási normákat. Ismernie kell a parancsot a parancsadási jogot, valamint a katonai függelmi viszonyokat. Továbbá képesnek kell lennie az alapkiképzés során elsajátított alaki fogások és mozdulatok pontos és szabályos végrehajtására. Tudnia kell balesetmentesen alkalmazni a gépkarabélyt, a műszaki, híradó és egyén eszközöket. Az alapvető harci feladatok végrehajtása mellett fel kell ismernie az erő és a fegyver használatának minősített eseteit, alkalmazási formáit, valamint a túlélési fogások alapvető szabályait. A kritériumoknak megfelelt katonák az ünnepélyes eskütételt követően kezdik meg tényleges szolgálatukat a Magyar Honvédség alakulatainál.

Bővebben

19 október 2017

Bővebben

Ünnepélyes katonai eskütétel (videó) …

Írta: ekkor: 19 október 2017

Ünnepélyes katonai eskütétel (videó)

2017. október 19-én katonai esküt tettek az alapkiképzésen résztvevő katonák Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.
A szakasz jó eredménnyel zárta azt a tíz hetes kiképzési ciklust, ahol általános katonai ismeretszintet felmérő tesztlap kitöltésével, majd azt követően az alaki fogásokat tartalmazó gyakorlati vizsgával vették az első akadályt.

Bővebben

17 október 2017

Bővebben

Szvorák Katalin Szentesen …

Írta: ekkor: 17 október 2017

Szvorák Katalin Szentesen
Nemzeti Ünnepünk alkalmából
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/10/szvorak.htm

A Felvidéken született énekesnő 1981-ben első díjat nyert a Röpülj páva televíziós versenyén. Népdalok, megzenésített versek, egyházi énekek, gyermekdalok – hogy csak a legkedveltebb műfajait említsük.
A Zene-Világ-Zene második világzenei előadása lesz az övé a Zeneiskolában, október 20-án pénteken 19 órakor.

Bővebben

17 október 2017

Bővebben

A SZABADSÁG NAPJA …

Írta: ekkor: 17 október 2017

A SZABADSÁG NAPJA
Meghívó az október 23-ai rendezvényekre
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/10/aszabadsag.htm

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA tisztelettel meghívja Önt és kedves családját2017. október 23-án (hétfőn) 10.00 órára az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a Köztársaság kikiáltása évfordulójának városi ünnepségére.

Bővebben

17 október 2017

Bővebben

JogÁsz Nap Szentesen http

Írta: ekkor: 17 október 2017

JogÁsz Nap Szentesen
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/10/jogasznap.htm

A “Dél-Alföldi JOGpontok” elnevezésű projekt keretében 2017. október 19-én JogÁsz Nap kerül megrendezésre Szentesen. A JogÁsz Nap egy információs rendezvénysorozat, amely keretein belül minden állampolgárnak lehetősége nyílik térítésmentes jogi segítségnyújtást igénybe venni a JOGpont irodák településein. A JogÁsz Napokon széleskörűen informálódhatnak az ingyenes segítségről, a JOGpontok projektről, annak helyszíneiről, valamint a további (személyes, telefonos, online, e-mailes) jogi tanácsadási formákról is.

Bővebben

Bővebben